Malzemeler:
5 Adet Yumurta
2 Su Bardağı Toz Şeker
3 Çorba kaşığı Un
1 Paket Vanilya
1 Paket Kabartma Tozu
1 Tatlı kaşığı Tarçın
2 Su Bardağı Pirinç Unu
2 Su Bardağı Soğuk Süt (Islatmak İçin)
1 Su Bardağı Süt (Kakaolu Sos İçin)
1 Su Bardağı Su (Kakaolu Sos İçin)
2 Çorba kaşığı Mısır Nişastası (Kakaolu Sos İçin)
2 Çorba kaşığı Kakao (Kakaolu Sos İçin)
2 Çorba kaşığı Toz Şeker (Kakaolu Sos İçin)
Yapılışı:
1 Kek hamurunu hazırlamak için; yumurta ve toz şekeri derin bir mikserin yüksek devriyle 4-5 dakika çırpın. Sırasıyla, un, vanilya, kabartma tozu ve tarçını ekleyip çırpmaya devam edin. Son olarak pirinç ununu ilave edip 3 dakika daha çırpın.
2 Hamuru yağlanmış orta boy bir kek kalıbına aktarın.
3 Keki 5 dakika önceden ısıtıp 180 dereceye ayarladığınız fırında en az 40-50 dakika kadar pişirin, (pişip pişmediğini kürdan batırarak anlayabilirsiniz) keki fırından çıkarıp soğumasını bekleyin.
4 Her tarafını soğuk sütle ıslatın.
5 Kakaolu sosu hazırlamak için; su, süt, nişasta, kakao ve tozşekeri küçük bir tencereye koyup kaba alıp karıştırın. Kısık ateşte, sürekli karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin, kaynamaya başlayınca ocaktan alıp sık sık karıştırarak ılık hale gelmesini bekleyin,
6 Ilık haldeki sosu kekin üzerine gezdirin ve pastayı servise sunun.
5 Adet Yumurta
2 Su Bardağı Toz Şeker
3 Çorba kaşığı Un
1 Paket Vanilya
1 Paket Kabartma Tozu
1 Tatlı kaşığı Tarçın
2 Su Bardağı Pirinç Unu
2 Su Bardağı Soğuk Süt (Islatmak İçin)
1 Su Bardağı Süt (Kakaolu Sos İçin)
1 Su Bardağı Su (Kakaolu Sos İçin)
2 Çorba kaşığı Mısır Nişastası (Kakaolu Sos İçin)
2 Çorba kaşığı Kakao (Kakaolu Sos İçin)
2 Çorba kaşığı Toz Şeker (Kakaolu Sos İçin)
Yapılışı:
1 Kek hamurunu hazırlamak için; yumurta ve toz şekeri derin bir mikserin yüksek devriyle 4-5 dakika çırpın. Sırasıyla, un, vanilya, kabartma tozu ve tarçını ekleyip çırpmaya devam edin. Son olarak pirinç ununu ilave edip 3 dakika daha çırpın.
2 Hamuru yağlanmış orta boy bir kek kalıbına aktarın.
3 Keki 5 dakika önceden ısıtıp 180 dereceye ayarladığınız fırında en az 40-50 dakika kadar pişirin, (pişip pişmediğini kürdan batırarak anlayabilirsiniz) keki fırından çıkarıp soğumasını bekleyin.
4 Her tarafını soğuk sütle ıslatın.
5 Kakaolu sosu hazırlamak için; su, süt, nişasta, kakao ve tozşekeri küçük bir tencereye koyup kaba alıp karıştırın. Kısık ateşte, sürekli karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin, kaynamaya başlayınca ocaktan alıp sık sık karıştırarak ılık hale gelmesini bekleyin,
6 Ilık haldeki sosu kekin üzerine gezdirin ve pastayı servise sunun.