[img]https://i.hizliresim.com/1JQ7gG.jpg[/img]'][IMG]https://i.hizliresim.com/1JQ7gG.jpg[/IMG][/URL]
Çeşmi Nigar Çorbası
Malzemeler
1 su bardağı kırmızı mercimek,
2 yemek kaşığı tereyağ,
1 orta boy soğan,
1 yemek kaşığı un,
1 yumurta sarısı,
4/1 limon suyu,
6-7 su bardağı su ya da tavuk suyu,
1 su bardağı süt,
Tuz,
Karabiber,
Pulbiber.
Yapılışı
Soğanlar yemeklik olarak doğranır.
Sıvı yağ tencereye alınıp, üzerine soğanlar ilave edilir ve pembeleşinceye kadar kavrulur.
Kavrulan soğanlara un ilave ederek, kısık ateşte 1-2 dakika hafif rengi dönünceye kadar karıştırarak kavrulur.
Ardından mercimek ilave edilip, suyu eklenir ve mercimekler iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Çorba pürüzsüz bir hal alıncaya kadar blendırdan geçirilir.
Ardından yumurta sarısı, limon suyu ve süt güzelce çırpılarak yavaş yavaş çorbaya ilave edilir.
Tuz ve karabiberi de ilave edilip, bir taşım daha kaynatıldıktan sonra ve ocaktan alınır.
Hazır olan çeşminigar çorbası, üzerine tereyağında yakılmış pulbiber ve kızarmış ekmek ilavesi ile sıcak olarak servis edilir.
Çeşmi Nigar Çorbası
Malzemeler
1 su bardağı kırmızı mercimek,
2 yemek kaşığı tereyağ,
1 orta boy soğan,
1 yemek kaşığı un,
1 yumurta sarısı,
4/1 limon suyu,
6-7 su bardağı su ya da tavuk suyu,
1 su bardağı süt,
Tuz,
Karabiber,
Pulbiber.
Yapılışı
Soğanlar yemeklik olarak doğranır.
Sıvı yağ tencereye alınıp, üzerine soğanlar ilave edilir ve pembeleşinceye kadar kavrulur.
Kavrulan soğanlara un ilave ederek, kısık ateşte 1-2 dakika hafif rengi dönünceye kadar karıştırarak kavrulur.
Ardından mercimek ilave edilip, suyu eklenir ve mercimekler iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Çorba pürüzsüz bir hal alıncaya kadar blendırdan geçirilir.
Ardından yumurta sarısı, limon suyu ve süt güzelce çırpılarak yavaş yavaş çorbaya ilave edilir.
Tuz ve karabiberi de ilave edilip, bir taşım daha kaynatıldıktan sonra ve ocaktan alınır.
Hazır olan çeşminigar çorbası, üzerine tereyağında yakılmış pulbiber ve kızarmış ekmek ilavesi ile sıcak olarak servis edilir.