Çavdar Ekmeğinde Köfteli Mercimek Çorbası
2 su bardağı kırmızı mercimek
2 adet soğan
100 gram az yağlı kıyma
1 su bardağı ince bulgur
1 adet havuç
Renk verecek kadar salça
1 kaşık zeytinyağı
Kimyon
Sarımsak
1 kaşık un
Et suyu
Çavdar ekmeği
Önce çavdar ekmeğinin üzerini kapak gibi kesin sonra bir kaşık yardımı ile içini boşaltın.
Ardından
190 derece fırında iyice kuruyana kadar yaklaşık 15 dakika tutun,
kurusun ve katılaşsın. Kıymayı, ince bulgur, 1 kaşık salça, tuz ve
sarımsak ile iyice yoğurun.
Sonra küçük küçük yuvarlayarak köfte haline getirin.
Diğer tarafta et suyu ile tüm malzemeyi ocakta kısık ateşte kaynatın (üzerinde köpükler oluşacaktır, bunları almayı unutmayın).
Yaklaşık 40 dakika kaynasın sonra bir süzgeçten süzdürün.
Tekrar ocağa koyun ve köfteleri de içine atın.
10 dakika pişirdikten sonra önceden hazırladığımız ekmeğin içinde servis yapın.
2 su bardağı kırmızı mercimek
2 adet soğan
100 gram az yağlı kıyma
1 su bardağı ince bulgur
1 adet havuç
Renk verecek kadar salça
1 kaşık zeytinyağı
Kimyon
Sarımsak
1 kaşık un
Et suyu
Çavdar ekmeği
Önce çavdar ekmeğinin üzerini kapak gibi kesin sonra bir kaşık yardımı ile içini boşaltın.
Ardından
190 derece fırında iyice kuruyana kadar yaklaşık 15 dakika tutun,
kurusun ve katılaşsın. Kıymayı, ince bulgur, 1 kaşık salça, tuz ve
sarımsak ile iyice yoğurun.
Sonra küçük küçük yuvarlayarak köfte haline getirin.
Diğer tarafta et suyu ile tüm malzemeyi ocakta kısık ateşte kaynatın (üzerinde köpükler oluşacaktır, bunları almayı unutmayın).
Yaklaşık 40 dakika kaynasın sonra bir süzgeçten süzdürün.
Tekrar ocağa koyun ve köfteleri de içine atın.
10 dakika pişirdikten sonra önceden hazırladığımız ekmeğin içinde servis yapın.