Yeni yıla girildiğinde güzel bir pasta kesmek adettendir. Bu pastaların yılbaşına yakışır güzellikte olması da şarttır. Genelde yılbaşında kütük pastalar hazırlanır ama bu kez biz size göz alıcı güzellikte bir çam ağacı pastası tarifiyle geliyoruz. Bu tarifi sizin için Hürriyet Lezizz yazarı Selma Mollaoğlu hazırladı. Yeni yılda umutlarınız çam ağacı gibi hep yeşil kalsın diye... Mutlu yıllar...
Fırında
6+ Kişilik
60+ dk
Yapımı için malzemeler
2 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
10 adet ıspanak yaprağı
Kreması için:
2 su bardağı süt
2 yumurta sarısı
1 çay bardağı şeker
2 silme yemek kaşığı un
2 silme yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 paket toz olarak krem şanti
Çam ağacı pastası tarifi Nasıl yapılır?
Ön hazırlık olarak 1 çay bardağı sıvı yağı ıspanak yapraklarıyla birlikte robotta çekin ve püre haline getirin.
Yumurtaları mikser yardımıyla köpürünceye kadar çırpın.
Şekeri ekleyip çırpmaya devam edin.
Süt, yoğurt ve ıspanak sosunu ekleyip çırpın.
Un ve kabartma tozunu ilave edip pütürsüz bir hamur oluncaya kadar çırpma işlemine devam edin.
Kek harcını yağlanmış çam ağacı şeklindeki kek kalıbına dökün
180 derecelik fırında kontrollü olarak pişirin.