Keşfet

Çak Çak Tatlısı

Linux

Yaşlı Kurt
Katılım
14 Şub 2021
Mesajlar
3,707
Tepkime puanı
17
Puanları
0
Konum
istanbul
Çak Çak Tatlısı



Tatar tatlısı olarak bilinen çak çak, yapımı kolay ancak görüntüsüyle herkesi kendine hayran bırakıyor. Özellikle çocukların çok seveceği çak çak tatlısı, hamurların bal ile birleşimiyle oluşuyor. Siz de sevdiklerinize dünya mutfağından bir şeyler pişirmek istiyorsanız çak çak tatlısını deneyebilirsiniz.

Tatarların Çak-Çak adını verdikleri ve ilk önce düğün, nişan, kız isteme gibi etkinliklerin de en sevilen tatlısı olan bu tatlı, Tataristanda hem ev yapımı hem de fabrika yapımı olarak her yerde bulunabiliyor. Kazakistan'da çok fazla tüketilen çak çak tatlısının tarifini sizlerle paylaşıyoruz.

ÇAK ÇAK TATLISI TARİFİ:

MALZEMELER

3 adet yumurta
250 gram un
1 paket kabartma tozu
Yarım çay kaşığı tuz
2 su bardağı bal
1 su bardağı toz şeker
Yarım çay bardağı nişasta
4 su bardağı sıvı yağ

YAPILIŞI

Yumurtaları bir kasede güzelce çırpın. Ardından un, kabartma tozu, tuz ve çırpılmış yumurtaları karıştırıp, pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar yoğurun.

Hazırlanan hamuru 5 eşit parçaya bölün ve her birini yuvarlak şekilde açıp, ortadan ikiye kesin.

Ortadan ikiye kestiğiniz hamuru üst üste olacak şekilde koyarak şeritler halinde kesin.

Hamurların birbirine yapışmaması için hamurları nişastaya bulayın.

Önceden kızdırdığınız bol yağın içerisine doğradığınız hamurları atın ve iyice kızarana kadar bekletin.

Kızarttığınız hamurları, sos tavasında bal ve şekeri karamelize edip karıştırın.

Şekil vermek için fincana koyarak ters çevirebilirsiniz. 45 dakika kadar şerbetin donmasını bekledikten sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun..
 

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Geri
Üst