[img]https://i.hizliresim.com/8Y4nWn.jpg[/img]'][IMG]https://i.hizliresim.com/8Y4nWn.jpg[/IMG][/URL]
Bıt Bıt çorbası
Malzemeler:
1 su bardağından biraz eksik çiğ köftelik bulgur veya ince bulgur
200 gram kıyma
1 adet iri boy soğan
4 su bardağı su
2 tatlı kaşığı silme un
1 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta
Tuz, karabiber
Kızartmak için: Sıvıyağ
Üzerine:
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı salça, nane
Yapılışı:
Bulgur, kıyma, rendelenmiş soğan, tuz ve karabiberi iyice yoğurun.(yoğurma sırasında ara sıra azıcık su ekleyerek karıştırın zira siz yuvarlarken bulgur yavaş yavaş şişecektir) Kıymalı karışımdan küçük yuvarlak köfteler hazırlayın. . Köfteleri kızgın sıvı yağda kızartın. Diğer tarafta suyu bir tencereye alın. Unu ilave edip,
karıştırarak erimesini sağlayın ve kaynamaya bırakın. Kızarmış köfteleri ilave edin ve 10 dakika ağır ateşte kaynatın. 1 su bardağı yoğurdu yumurta ile çırpın ve çorbanın kesilmemesi için 1 kepçe kaynayan sudan yoğurdun içine katıp, ılıştırın. Daha sonra yoğurtlu karışımı yavaşça çorbaya ilave edip, karıştırın. Bir taşım daha kaynatıp çorbayı ocaktan alın. Üzeri için tereyağında salçayı çevirip, nane serpin. Çorbanın üzerine gezdirip, sıcak olarak servis yapın.
Not: Çorbanın yoğurdunun kesilmemesi için kapağını kapatmayın..
Bıt Bıt çorbası
Malzemeler:
1 su bardağından biraz eksik çiğ köftelik bulgur veya ince bulgur
200 gram kıyma
1 adet iri boy soğan
4 su bardağı su
2 tatlı kaşığı silme un
1 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta
Tuz, karabiber
Kızartmak için: Sıvıyağ
Üzerine:
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı salça, nane
Yapılışı:
Bulgur, kıyma, rendelenmiş soğan, tuz ve karabiberi iyice yoğurun.(yoğurma sırasında ara sıra azıcık su ekleyerek karıştırın zira siz yuvarlarken bulgur yavaş yavaş şişecektir) Kıymalı karışımdan küçük yuvarlak köfteler hazırlayın. . Köfteleri kızgın sıvı yağda kızartın. Diğer tarafta suyu bir tencereye alın. Unu ilave edip,
karıştırarak erimesini sağlayın ve kaynamaya bırakın. Kızarmış köfteleri ilave edin ve 10 dakika ağır ateşte kaynatın. 1 su bardağı yoğurdu yumurta ile çırpın ve çorbanın kesilmemesi için 1 kepçe kaynayan sudan yoğurdun içine katıp, ılıştırın. Daha sonra yoğurtlu karışımı yavaşça çorbaya ilave edip, karıştırın. Bir taşım daha kaynatıp çorbayı ocaktan alın. Üzeri için tereyağında salçayı çevirip, nane serpin. Çorbanın üzerine gezdirip, sıcak olarak servis yapın.
Not: Çorbanın yoğurdunun kesilmemesi için kapağını kapatmayın..