Kahve ile tatlının efsanevi birlikteliği olan tiramisu, bir İtalyan tatlısı. Son yıllarda Türkiye'de alabildiğine popüler olan tiramisu evlerde kekle de yapılıyor ama asıl tarifi kedidili bisküvi ile olanı. Sizin için nefis bir orijinal tiramisu tarifi hazırladık. Malzemeler ve yapılış aşamaları aşağıda. Afiyet olsun...
Ocakta
4 - 6 Kişilik
30-60 dk
Yapımı için malzemeler
3 adet yumurta beyazı
130 gram şeker
250 gram mascarpone
3 adet yumurta sarısı
250 gram çırpılmış krema
8 gram yaprak jelatin
400 mililitre filtre kahve
400 gram kedidili bisküvi
50 gram kakao
Tiramisu tarifi Nasıl yapılır?
Yumurta beyazını şekerle çırparak kabartın.
Mascarpone ve yumurta sarısını da ayrı bir yerde karıştırın.
Önceden soğuk suda beklettiğiniz yaprak jelatini 20 gram su ile mikro dalga fırında veya benmari metoduyla eritip bu karışıma ilave edin.
Çırpılmış kremayı ekleyin ve en son olarak yumurta beyazını yedirerek ilave edin.
Kedidili bisküvileri kahve ile ıslatıp bardakların alt katına koyun.
Üstlerine kremadan bir miktar ilave edin.
Tekrar kedidili koyup üzerine krema koyduktan sonra bardağın üst kısmını düzleyin.
Kakao eleyip servis edin.