Malzemeler:
o 1,5 su bardağı ile süt
o 1 su bardağı ile bal kabağı püresi
o 1 tane yumurta
o 2 yemek kaşığı ile zeytinyağı
o 2 yemek kaşığı ile sirke
o 2 su bardağı ile un
o 3 yemek kaşığı ile toz şeker
o 2 çay kaşığı ile kabartma tozu
o 1 çay kaşığı ile yenibahar
o 1 çay kaşığı ile tarçın
o Yarım çay kaşığı ile zencefil
o Yarım çay kaşığı ile tuz
Yapılışı:
Derin bir kaseye aldığınız sütü, bal kabağı püresini, yumurtayı, zeytinyağı ve sirkeyi mikser ile karıştırın. Elde ettiğiniz bu sıvı karışıma unu, toz şekeri, kabartma tozunu ve damak zevkinize hitap eden baharatları ve tuzu ekleyin. Mikserle birkaç dakika daha karıştırma işlemini sürdürün. Yüksek ateşte kızdırdığınız tavaya yarım çay fincanı olacak şekilde Her iki tarafı da kızarana kadar pankeklerinizi hamur bitene kadar tek tek pişirin. Bekletmeden sıcak olarak servis edin.
aLinti..
o 1,5 su bardağı ile süt
o 1 su bardağı ile bal kabağı püresi
o 1 tane yumurta
o 2 yemek kaşığı ile zeytinyağı
o 2 yemek kaşığı ile sirke
o 2 su bardağı ile un
o 3 yemek kaşığı ile toz şeker
o 2 çay kaşığı ile kabartma tozu
o 1 çay kaşığı ile yenibahar
o 1 çay kaşığı ile tarçın
o Yarım çay kaşığı ile zencefil
o Yarım çay kaşığı ile tuz
Yapılışı:
Derin bir kaseye aldığınız sütü, bal kabağı püresini, yumurtayı, zeytinyağı ve sirkeyi mikser ile karıştırın. Elde ettiğiniz bu sıvı karışıma unu, toz şekeri, kabartma tozunu ve damak zevkinize hitap eden baharatları ve tuzu ekleyin. Mikserle birkaç dakika daha karıştırma işlemini sürdürün. Yüksek ateşte kızdırdığınız tavaya yarım çay fincanı olacak şekilde Her iki tarafı da kızarana kadar pankeklerinizi hamur bitene kadar tek tek pişirin. Bekletmeden sıcak olarak servis edin.
aLinti..