Balık çorbası kış aylarının vazgeçilmezi olacak tam bir şifa deposu. Bugün Zuhal Topal'la Yemekteyiz'de yapılan bu tarif merak edildi. Peki, balık çorbası nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte Zuhal Topal'la Yemekteyiz balık çorbası tarifi ve püf noktası...
MALZEMELER
1 adet orta boy levrek
1 adet soğan,
1 adet küçük boy patates,
1 adet küçük boy havuç,
2 yemek kaşığı un,
5 su bardağı oda sıcaklığında su,
1 avuç kıyılmış maydanoz,
4-5 yemek kaşığı zeytinyağ,
Tuz,
Karabiber,
1 yumurta sarısı,
Yarım limonun suyu
TARİF
Levreği 5 su bardağı suyla birlikte ocağa alıp yumuşayana kadar haşlamaya bırakın. Pişen levreği sudan alıp etlerini ayırarak didin. Suyunu süzgeçle süzüp kenara alın. Ayrı bir tencerede zeytinyağını kızdırıp yemeklik doğranmış soğanı ekleyin ve yumuşayana kadar kavurun.
Soyup küçük küçük doğradığınız patates ve havucu da ekleyip kısık ateşte kapağı kapalı şekilde arada karıştırarak yumuşayana kadar kavurun. Unu ekleyip 1-2 dakika kadar daha kavurun.
Balık suyunu ve defne yapraklarını ekleyip karıştırın ve kısık ateşte kıvamını bulana ve sebzeler tamamen pişene kadar kaynatın.
Bir kasede yumurta sarısı ve limon suyunu pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın. Çorbanın suyundan bir kepçe alarak yumurta sarısı+limon suyu karışımına azar azar ilave edin ve aynı anda hızlıca çırpın. Bir kepçe daha çorba ekleyip çırpmaya devam edin. Bu karışımı çorbaya geri ekleyip hızlıca karıştırın.
Tuz, karabiber ve maydanozu ekleyip karıştırın ve ateşten alın. Afiyet olsun.
ALINTI