Keşfet

Bağışıklık Sistemini Zayıflatan Gıdalar

Ottomans

Yeni Üye
Katılım
19 Şub 2021
Mesajlar
414
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
39
MMOOrY.gif
B
ağışıklık Sistemini Zayıflatan Gıdalar
MMOOrY.gif




zWc1g6.jpg


Dünyanın ve ülkemizin mücadele ettiği Covid-19 salgınında bağışıklık sistemini güçlendirmek büyük bir öneme sahip. Günlük hayatta uyku düzeninden odayı havalandırmaya, margarin kullanmaktan basit şekerli yiyecek tüketimine kadar yapılan birçok hata bağışıklık sisteminin zayıflamasına neden oluyor. Diyetisyen Ferdi Öztürk bu süreçte bağışıklık sistemine en çok zarar veren 5 etkeni şöyle sıraladı.

MMOOrY.gif
MMOOrY.gif
MMOOrY.gif

[align=center]
PLtWqH.jpg



Margarinler ve Trans Yağlar:
Margarin veya trans yağ katılarak satılan işlenmiş ve paketlenmiş tüm ürünler vücudun enfeksiyonlarla savaşmasını zorlaştırır. Sağlığa zararlı olan bu yağlarla yapılmış pizza, cips, patlamış mısırlar, patates kızartması, dondurulmuş yemekler, mayonez ve hazır köfte, salam, sucuk gibi işlenmiş etler özellikle viral salgının olduğu bu dönemde kesinlikle tüketilmemelidir.


[size=medium]
MMOOrY.gif
MMOOrY.gif
MMOOrY.gif
[/SIZE]​
HuBNDF.jpg




Havasız Oda: Oksijeni bol olan hava temiz havadır. Nefes alırken akciğerlerimize dolan oksijen kanın temizlenmesini sağlar. Evde kaldığımız bu zamanlarda nefes alıp verdikçe hava kirlenir. Uzun süre kapalı alanda kalmak yorgunluk, halsizlik yapar . Evimizde odalarımızı sık sık havalandırmak vücut direnci için önemlidir. Hava sirkülasyonu sağlanmazsa bağışıklık sistemi zayıflar.



[size=medium]
MMOOrY.gif
MMOOrY.gif
MMOOrY.gif
[/SIZE]​
14Negh.jpg




Basit Şekerler (Monosakkaritler): Basit şekerler sindirilmeden direk kana geçerler. Gıda sanayisinde özellikle kek, börek, pasta, meşrubat, şekerlemelere katılan basit şekerler kan şekerini hızlı yükseltirler. Yüksek kan şekeri; vücuda yerleşmeye çalışan virüs ve bakterileri tanıyan özel reseptörlerin hassasiyetini azaltarak bağışıklık sisteminin zayıflamasına neden olur. Bu sebeple basit şeker ve basit şeker içeren besinlerden uzak duralım.



[size=medium]
MMOOrY.gif
MMOOrY.gif
MMOOrY.gif
[/SIZE]​
mO6lP2.jpg





Düzensiz Uyku: Beslenme düzeni, egzersiz ne kadar önemli ise kişinin uyku saati ve kalitesi de bağışıklık sistemimiz için çok önemlidir. Evde kaldığımız bu dönemlerde sabaha kadar oturma, gündüz yatıp gece ayakta kalma durumunda gece uyurken vücuttan salgılanan hormonal sıvılar yeteri kadar salınamadığı için bu da kişinin vücut direncinin düşmesine ve enfeksiyonlara yakalanmasını kolaylaştırır. Mümkün olduğunca gece uykusunu tercih edip ,ortalama 6-8 saat uyumaya çalışalım.




[size=medium]
MMOOrY.gif
MMOOrY.gif
MMOOrY.gif
[/SIZE]​
QWLOxP.jpg




Uzun Süre Aç Kalmak:
Çok uzun süre aç kalmak vücudun yeteri kadar enerji alamamasına ve şeker dengesinin bozulmasına neden olur. Bu durum bağışıklık hücrelerinin yeteri kadar enfeksiyonlarla savaşamamasına neden olur. Bu süreçte 4-6 saatte bir mutlaka sağlıklı besinler seçerek enerji alınmalıdır.

[SIZE=4][FONT=Georgia][/FONT][/SIZE]

Kaynak
[/align]
 
Güzel bilgiler için teşekkürler
 

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Geri
Üst