Ottomans
Yeni Üye
- Katılım
- 19 Şub 2021
- Mesajlar
- 414
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 39
Bağışıklık sistemimiz vücudumuza zarar verebilecek her türlü tehlikeye karşı savaşarak bizi dış etkenlerden koruyor.
Özellikle dünyanın Covid-19 virüsüyle boğuştuğu bugünlerde enfeksiyonlara karşı sağlığımızı koruyacak doğal besinleri doğru şekilde tüketmek hastalıklara karşı korunmada büyük önem taşıyor.
Güçlü bir savunma mekanizmasının temelini et, süt, yoğurt, peynir, meyve-sebze ve ekmek gruplarını içeren yeterli, dengeli ve sağlıklı beslenmeyle birlikte antioksidanlardan zengin besinlerin tüketilmesi oluşturuyor.
İşte evde hazırlayabileceğiniz bağışıklığınızı zirveye çıkaracak pratik tarifler:
YEŞİL KARIŞIM
Malzemeler: 1 adet kivi, yarım yeşil elma, 1 avuç ıspanak, rendelenmiş limon kabuğu, 1 bardak demlenmiş soğumuş yeşil çay.
Yapılışı: Tüm malzemeler blenderdan geçirilip servis edilir.
SARI KARIŞIM
Malzemeler: 1-2 dilim ananas, 1 çay kaşığı zencefil, 2 tam ceviz içi, 1 adet havuç, 1 yemek kaşığı yulaf ezmesi, 1 bardak kefir.
Yapılışı: Tüm malzemeler blenderdan geçirilip servis edilir.
ZENCEFİL VE ZERDEÇAL YOĞURT KÜRÜ
Malzemeler: 4 yemek kaşığı tepeleme probiyotikli yoğurt, 1 çay kaşığı zerdeçal, 1 çay kaşığı zencefil.
Yapılışı: Tüm malzemeler karıştırılıp, tüketilir.
Bağışıklık güçlendirici çorba
Malzemeler: 2 adet kabak, 2 adet soğan, 2 adet domates, 2 yemek kaşığı bulgur, 1 tatlı kaşığı zeytinyağı, 1 demet nane, 1 demet maydanoz, 1 demet dereotu,1-2 diş sarımsak, kuru nane, pul biber.
Yapılışı: Tüm malzemeler az tuzla 5-6 bardak sıcak su ile pişirip blenderdan geçirerek veya taneli olarak tüketilebilir.
Bağışıklık güçlendirici çay
Malzemeler: 1 kabuk tarçın, 1 kök zencefil, 1 tutam ıhlamur, 2 adet karanfil, 1 tatlı kaşığı bal ve 1 lt su.
Yapılışı: Bal dışında kalan tüm malzemeleri bir kapta karıştırıp 3 dakika kaynatın. Kaynamış olan karışımın içine bal ekleyin. Günde 1-2 fincan tüketilebilir.
Özellikle dünyanın Covid-19 virüsüyle boğuştuğu bugünlerde enfeksiyonlara karşı sağlığımızı koruyacak doğal besinleri doğru şekilde tüketmek hastalıklara karşı korunmada büyük önem taşıyor.
Güçlü bir savunma mekanizmasının temelini et, süt, yoğurt, peynir, meyve-sebze ve ekmek gruplarını içeren yeterli, dengeli ve sağlıklı beslenmeyle birlikte antioksidanlardan zengin besinlerin tüketilmesi oluşturuyor.
İşte evde hazırlayabileceğiniz bağışıklığınızı zirveye çıkaracak pratik tarifler:
YEŞİL KARIŞIM
Malzemeler: 1 adet kivi, yarım yeşil elma, 1 avuç ıspanak, rendelenmiş limon kabuğu, 1 bardak demlenmiş soğumuş yeşil çay.
Yapılışı: Tüm malzemeler blenderdan geçirilip servis edilir.
SARI KARIŞIM
Malzemeler: 1-2 dilim ananas, 1 çay kaşığı zencefil, 2 tam ceviz içi, 1 adet havuç, 1 yemek kaşığı yulaf ezmesi, 1 bardak kefir.
Yapılışı: Tüm malzemeler blenderdan geçirilip servis edilir.
ZENCEFİL VE ZERDEÇAL YOĞURT KÜRÜ
Malzemeler: 4 yemek kaşığı tepeleme probiyotikli yoğurt, 1 çay kaşığı zerdeçal, 1 çay kaşığı zencefil.
Yapılışı: Tüm malzemeler karıştırılıp, tüketilir.
Bağışıklık güçlendirici çorba
Malzemeler: 2 adet kabak, 2 adet soğan, 2 adet domates, 2 yemek kaşığı bulgur, 1 tatlı kaşığı zeytinyağı, 1 demet nane, 1 demet maydanoz, 1 demet dereotu,1-2 diş sarımsak, kuru nane, pul biber.
Yapılışı: Tüm malzemeler az tuzla 5-6 bardak sıcak su ile pişirip blenderdan geçirerek veya taneli olarak tüketilebilir.
Bağışıklık güçlendirici çay
Malzemeler: 1 kabuk tarçın, 1 kök zencefil, 1 tutam ıhlamur, 2 adet karanfil, 1 tatlı kaşığı bal ve 1 lt su.
Yapılışı: Bal dışında kalan tüm malzemeleri bir kapta karıştırıp 3 dakika kaynatın. Kaynamış olan karışımın içine bal ekleyin. Günde 1-2 fincan tüketilebilir.