Keşfet

Ayvalı Soğanlı Lahmacun

Linux

Yaşlı Kurt
Katılım
14 Şub 2021
Mesajlar
3,707
Tepkime puanı
17
Puanları
0
Konum
istanbul
ayvali-soganli-lahmacun-1-632x422.jpg

Ayvalı Soğanlı Lahmacun Malzemeleri

Kıymalı Harç için Malzemeler
2 adet büyük boy soğan rendelenmiş
300 gr. kıyma
1 adet ayva- kabuğuyla rendelenmiş
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı nar ekşisi
Tuz
Karabiber

Hamuru için Malzemeler
300 gr. un
1 su bardağından biraz fazla su ( yaklaşık 200 ml. )
3-4 gr kuru maya
1 çay kaşığı tuz
1 tutam şeker
Hamuru için 200 ml. ılık suyu bir kaseye alın, içine şeker ve mayayı koyup mayanın aktive olması için 5 dakika kadar bekletin.
Ayrı bir kaba unu koyun tuzu ilave edin ve karıştırın. Unun ortasına bir çukur açın ve mayalı karışımı döküp önce karıştırın arından elinizle hamur pürüzsüz olana kadar iyice yoğurun. Büyükçe bir kaseye çok az zeytin yağı koyup kasenin içine dağıtın hamuru koyun, üzerini streç filmle kapatın ve sıcak bir yerde 15-20 dakika kadar mayalandırın.
Hamur mayalanırken derin bir kaseye kıymalı harç için olan tüm malzemeleri ekleyip yoğurun ve kenara alın
Hamur mayalanınca tekrar yoğurun içindeki havayı çıkartın ve bezelere ayırın. Her bir bezeyi oklava ile açın.
Açtığınız hamurların üzerine kıymalı harcı iyice yayın. 220 derece önceden ısıtılmış fırında 7-8 dakika pişirin.
ayvali-soganli-lahmacun-632x898.jpg
 

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Benzer konular

Geri
Üst