Malzemeler:
1 orta boy soğan
2 diş sarımsak ezilmiş
1 küçük kırmızı biber ince kıyılmış
4 orta boy domates dört parça kesilmiş
yarım bardak ayçiçek yağı
1 4 çay kaşığı 5 çeşit baharat
yarım bardak sebze suyu
5 bardak su
1 4 bardak limon suyu
1 4 bardak domates salçası
1 orta boy avakado
küçük doğranmış 2 yeşil soğan
ince kıyılmış 1 çay kaşığı kişniş
6 dilim baton ekmek
hazırlanışı
soğan, sarımsak, baharat ve domatesleri blenderden geçirin. ayçiçek yağının yarısından biraz fazlasını tencerede ısıtıp domates karışımına 5 çeşit baharatı katarak, 5 dakika kavurun. sebze suyu, su, limon suyu ve salçayı ekleyerek karıştırın. kaynama noktasına gelince ısıyı kısarak üzeri açık olarak 15 dakika demlendirin. bu arada, kalan ayçiçek yağını ısıtın. ekmek dilimlerini kızartıp kağıt havlu üzerine alın. ekmek dilimlerini ve çorbanızı, çorba kaselerine koyup üzerlerine avakado, yeşil soğan ve kişniş koyarak sıcak servis yapın.
1 orta boy soğan
2 diş sarımsak ezilmiş
1 küçük kırmızı biber ince kıyılmış
4 orta boy domates dört parça kesilmiş
yarım bardak ayçiçek yağı
1 4 çay kaşığı 5 çeşit baharat
yarım bardak sebze suyu
5 bardak su
1 4 bardak limon suyu
1 4 bardak domates salçası
1 orta boy avakado
küçük doğranmış 2 yeşil soğan
ince kıyılmış 1 çay kaşığı kişniş
6 dilim baton ekmek
hazırlanışı
soğan, sarımsak, baharat ve domatesleri blenderden geçirin. ayçiçek yağının yarısından biraz fazlasını tencerede ısıtıp domates karışımına 5 çeşit baharatı katarak, 5 dakika kavurun. sebze suyu, su, limon suyu ve salçayı ekleyerek karıştırın. kaynama noktasına gelince ısıyı kısarak üzeri açık olarak 15 dakika demlendirin. bu arada, kalan ayçiçek yağını ısıtın. ekmek dilimlerini kızartıp kağıt havlu üzerine alın. ekmek dilimlerini ve çorbanızı, çorba kaselerine koyup üzerlerine avakado, yeşil soğan ve kişniş koyarak sıcak servis yapın.