Keşfet

Ankara tava tarifi

Linux

Yaşlı Kurt
Katılım
14 Şub 2021
Mesajlar
3,707
Tepkime puanı
17
Puanları
0
Konum
istanbul

Ankara tava tarifi için malzemeler
350 gr parça et
1 soğan
2 orta boy domates
2 sivri biber
2 salçalık kırmızıbiber
1 yemek kaşığı domates salçası
Ayçiçeği yağı
1 kase arpa şehriye
Sıcak su
Tuz

Ankara tava Nasıl Yapılır
Orta büyüklükte parçalar şeklinde doğranmış eti tencereye alıp biraz yağ ilavesiyle soteleyin. İnce doğranmış soğanı ekleyip sotelemeye devam edin. Etin büyüklüğünde kesilmiş biberleri ekleyip sotelemeye devam edin. Yine yanı büyüklükte kesilmiş domatesi ilave edip pişirmeye devam edin. Domates salçası ve tuzu ekleyip malzeme yumuşayana kadar pişirin. Tuzla tatlandırın. Arpa şehriyeyi ayçiçeği yağında kavurun. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin. Tuzla tatlandırın. Arpa şehriyeyi servis tabağına alın. Üzerine eti ekleyip servis yapın.
 

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Benzer konular

Geri
Üst