[img]https://i.hizliresim.com/vj19y4.jpg[/img]'][IMG]https://i.hizliresim.com/vj19y4.jpg[/IMG][/URL]
Alaca Çorba
Malzemeler:
1 adet orta boy domates
1 adet yeşil biber
1 kaşık domates-biber karışık salça
1 fincan haşlanmış aşurelik buğday
1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek
Yarım çay bardağı tel şehriye
4-5 çorba kaşığı zeytin yağ
1 tatlı kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
2 çay kaşığı kuru nane
Yarım çay kaşığı kimyon
Yarım çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Yapılışı:
Zeytin yağ ve tereyağını tencereye alıp kızdırıyoruz, içine rendelenmiş domatesi ve minik minik doğradığımız biberi ekleyip biraz kavuruyoruz, daha sonra salçayı ekleyip biraz daha kavuruyoruz. Üzerine 5 bardak su ekleyip kaynamaya alıyoruz. Diğer tarafta ayrı ayrı haşladığımız buğday ve yeşil mercimeği hazırlıyoruz. Buğday 30-45 dakika arasında haşlanıyor. Çorbaya haşladığımız buğdayın suyundan da koyabiliriz. Tenceremiz kaynadığında haşlanmış buğday ve mercimeği ve baharatlar ile tuzu ekliyoruz, biraz daha kaynatıp son olarak şehriyeyi ekliyoruz. Şehriyeler tam pişmeden ocağın altını kapatalım ki şehriyeler hamur olmasın.
Şimdiden afiyet olsun.
Alaca Çorba
Malzemeler:
1 adet orta boy domates
1 adet yeşil biber
1 kaşık domates-biber karışık salça
1 fincan haşlanmış aşurelik buğday
1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek
Yarım çay bardağı tel şehriye
4-5 çorba kaşığı zeytin yağ
1 tatlı kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
2 çay kaşığı kuru nane
Yarım çay kaşığı kimyon
Yarım çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Yapılışı:
Zeytin yağ ve tereyağını tencereye alıp kızdırıyoruz, içine rendelenmiş domatesi ve minik minik doğradığımız biberi ekleyip biraz kavuruyoruz, daha sonra salçayı ekleyip biraz daha kavuruyoruz. Üzerine 5 bardak su ekleyip kaynamaya alıyoruz. Diğer tarafta ayrı ayrı haşladığımız buğday ve yeşil mercimeği hazırlıyoruz. Buğday 30-45 dakika arasında haşlanıyor. Çorbaya haşladığımız buğdayın suyundan da koyabiliriz. Tenceremiz kaynadığında haşlanmış buğday ve mercimeği ve baharatlar ile tuzu ekliyoruz, biraz daha kaynatıp son olarak şehriyeyi ekliyoruz. Şehriyeler tam pişmeden ocağın altını kapatalım ki şehriyeler hamur olmasın.
Şimdiden afiyet olsun.