Yoğurtlu Tavuk Tantuni
Tarifi İçin Malzemeler
Tavuklu harcı için;- 500 gr tavuk göğüs
- Yarım çay bardağı sıvı yağ (60 ml)
- 1 çay bardağı sıcak su (125 ml)
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı tuz
- 5 adet lavaş
- 1 adet kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı sumak
- 1 çay kaşığı tuz
- 2-3 adet domates
- Yarım demet maydanoz
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı domates sosu
- 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım çay bardağı sıcak su (60 ml)
- Maydanoz
Yoğurtlu Tavuk Tantuni Tarifi Nasıl Yapılır?
Tavuk göğsünü önce iri iri ardından küçük küpler halinde keselim.
Doğradığımız tavukları içerisine sıvı yağ aldığımız tavaya alalım, karıştırarak pişirelim.
Tavuklarımız suyunu salıp çektikten sonra üzerine kırmızı toz biber, tuz, karabiber, pul biber ve kimyonu ilave ederek karıştıralım.
Ardından tavaya sıcak suyu ekleyelim ve pişirmeye devam edelim.
Tavuklar pişerken bizde domates sosumuzu hazırlayalım. Bunun için uygun bir tavaya domates sosunu alalım.
Üzerine zeytinyağını ekleyelim ve sosumuzu pişirelim.
Lavaşları alalım, etlerin üzerine kapatalım ve elimizle bastırarak etlerin yağını ve suyunu çekmesini sağlayalım.
Daha sonra lavaşların üzerine tavuk, piyazlık doğrayıp sumak ve tuz ile karıştırdığımız soğandan, küp küp doğranmış domates ve maydanozdan yerleştirelim.
Lavaşımızı dürüm şekline getirelim ve boş uçlarını keselim, dürümümüzü dilimleyelim. Tüm lavaşlarımızı aynı şekilde hazırlayalım.
Lavaş dilimlerinin üzerine çırpılmış yoğurt ve domates sosundan gezdirelim.
Son olarak maydanoz serpiştirdiğimiz tavuk tantunilerimiz servise hazır. Afiyet olsun!
Alıntıdır.