Hünkar Beğendi
Hünkar Beğendi Yapımı Malzemeleri
- 200g kuşbaşı et
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet soğan
- 1 adet biber
- 1 adet domates
- Yaklaşık 1 yemek kaşığı salça
- 1,5-2 su bardağı su
- Tuz, karabiber
- 3 adet patlıcan
- 1 çay bardağı süt (az gelirse ilave edebilirsiniz)
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı un
- Tuz
- Yarım su bardağı kaşar rendesi
Yapılışı
- İlk olarak patlıcanlar fırında ya da ocakta közlenir. (Ben kemer patlıcan kullandığım için beğendi çekirdekli oldu. Siz mümkünse çekirdeksiz patlıcan kullanın)
- Közlenen patlıcanlar kabuğu soyulup doğranır.
- Tavada yağ ve un kavrulur.
- Patlıcanlar tavaya eklenir ve iyice ezilir.
- Ocağın altı iyice kısılarak süt yavaş yavaş karıştırarak patlıcana ilave edilir.
- İyice karıştırılır.
- Ardından kaşar eklenir, ocak kapatılır.
- Kaşar da tamamen karıştırılarak beğendi hazırlanır.
- Ayrı bir tava yağ ile ocağa konur.
- Tava ısındığında etler ilave edilir.
- Etler suyunu bırakıp çekene kadar kavrulur.
- İnce doğranmış soğan ve biberler eklenir.
- Onlar da kavrulunca salça eklenip karıştırılır.
- Salçadan sonra çekirdekleri alınıp doğranmış domates eklenir.
- 1,5-2 su bardağı su da göz kararı eklenerek kapağı kapatılıp etler pişene kadar pişirilir.
- Piştikten sonra tuzu karabiberi eklenir. (Eğer etiniz geç pişecek bir et ise düdüklüde haşlayıp yapabilirsiniz. Su yerine et suyunuzu ilave edip pişirirseniz de aynı tadı elde edersiniz.)
- Servis tabağınıza önce beğendiyi üstüne de etinizi koyarak servis edebilirsiniz.
Alıntıdır.