Limonlu Tavuk Tarifi
Porsiyon : 4 Kişilik
Malzemeler
Hazırlanışı
Alinti: KevserinMutfagi.com
Porsiyon : 4 Kişilik
Malzemeler
- 2 adet bütün tavuk göğüs,
- 2 adet limon,
- 2 yemek kaşığı tereyağı,
- 2 diş sarımsak,
- 3 yemek kaşığı un,
- 1 su bardağı tavuk suyu (yoksa su),
- Tuz,
- Karabiber,
- Kurutulmuş nane.
Hazırlanışı
- Tavuk göğüslerini iki parçaya bölün,
- Her bir parçayı yatay şekilde ikiye kesin (toplamda 8 parça olacak),
- Üzerlerine tuz ve karabiber serpin,
- Ters çevirip diğer taraflarına da tuz ve karabiber serpin,
- Tereyağını geniş bir tavada kızdırın,
- Tavuk parçalarını una bulayıp kızgın tavaya yerleştirin ve arkalı önlü tamamen kızarana kadar pişirin,
- Minik doğradığınız sarımsakları, 1,5 limonun suyu, tavuk suyu ve damak zevkinize göre tuz ekleyin,
- Kalan yarım limonu yarım ay şeklinde dilimleyip tavukların üzerine yerleştirin,
- Kaynamaya başladıktan sonra kapağını kapatıp kısık ateşte 15 dk. pişirin,
- Servis sırasında üzeride kurutulmuş nane ve pul biber serpebilirsiniz.
Alinti: KevserinMutfagi.com