Tavuklu Karnıyarık
Tavuklu Karnıyarık (Kızartmadan) Tarifi İçin Malzemeler
500 gram tavuk göğsü
6 adet patlıcan
2 adet kapya biber
2 adet yeşil biber
1 adet kuru soğan
2 adet domates
Yarım demet maydanoz
4 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz, pulbiber, kekik
Sosu için
1 yemek kaşığı domates salçası
2 su bardağı sıcak su
Tavuklu Karnıyarık (Kızartmadan) Tarifi Nasıl Yapılır?
Patlıcanları alacalı soyun, sıvı yağ ile yağlayıp hafif tuzlayın, bıçak ile bir kaç çizik atıp 220 derece fırında yumuşayana kadar pişirin.
Diğer yandan küçük küpler şeklinde doğranmış tavuk göğsünü zeytinyağı döktüğünüz tencereye alın kendi suyunu salıp çekene kadar pişirin.
Suyunu çeken tavukların üzerine yemeklik doğranmış soğan ve biberleri ekleyip biraz kavurun.
Ardından yemeklik doğranmış domatesi ve baharatları ekleyin biraz kavurun, ocağı kapatın ve küçük doğranmış maydanozu ekleyip karıştırın.
Pişen patlıcanların ortasına uzunca bir çizik atıp ortasını açın ve tavukla doldurun.
Sosu için sıcak suda salçayı eritin ve patlıcanların üzerine gezdirin.
200 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
Alıntıdır.Tavuklu Karnıyarık (Kızartmadan) Tarifi İçin Malzemeler
500 gram tavuk göğsü
6 adet patlıcan
2 adet kapya biber
2 adet yeşil biber
1 adet kuru soğan
2 adet domates
Yarım demet maydanoz
4 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz, pulbiber, kekik
Sosu için
1 yemek kaşığı domates salçası
2 su bardağı sıcak su
Tavuklu Karnıyarık (Kızartmadan) Tarifi Nasıl Yapılır?
Patlıcanları alacalı soyun, sıvı yağ ile yağlayıp hafif tuzlayın, bıçak ile bir kaç çizik atıp 220 derece fırında yumuşayana kadar pişirin.
Diğer yandan küçük küpler şeklinde doğranmış tavuk göğsünü zeytinyağı döktüğünüz tencereye alın kendi suyunu salıp çekene kadar pişirin.
Suyunu çeken tavukların üzerine yemeklik doğranmış soğan ve biberleri ekleyip biraz kavurun.
Ardından yemeklik doğranmış domatesi ve baharatları ekleyin biraz kavurun, ocağı kapatın ve küçük doğranmış maydanozu ekleyip karıştırın.
Pişen patlıcanların ortasına uzunca bir çizik atıp ortasını açın ve tavukla doldurun.
Sosu için sıcak suda salçayı eritin ve patlıcanların üzerine gezdirin.
200 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin.